Perlite Pizzaovn

Materialer til selve ovnen:

2 poser Perlite
Fitnessbold
ca. 35 ildfaste sten til bunden (+ evt. indgangsparti)
Skorsten
Cement (el. ildfast cement)
(Evt. Keramisk isolering)  1. Start med et godt fundament. En perlite ovn vejer ikke mere end 200kg inkl. bundsten, så det er også muligt at bygge den på et flytbart stativ. 
  2. Til opbygning af kuplen skal du bruge en fitnessbold, som du former perliteblandingen op ad. Du kan evt. bruge hønsenet for at stabilisere konstruktionen. 
  3. Perlite blandes op med almindelig cement, men man kan også anvende ildfast cement, som bedre kan holde til varmen over længere tid.
  4.  Blandingsforholdet er 1 del cement til 3-4 del perlite. Og vand. 
  5. Lav en lille test for at se, hvordan mixen fungerer. 
  6. Perliten blandes omhyggeligt, da det er vigtigt, at du ikke knuser det. 
  7. Det er ligeledes vigtigt med gode ildfaste sten i bunden, da det er på disse, at pizzaen skal bages. Vælg enten 32mm eller 50mm i tykkelse for optimal varmeophobning. 
  8. Husk ligeledes at lave hul til skorsten i indgangspartiet. Vi anbefaler et ISO-kern rør, da det ikke udvider sig under varmepåvirkning. Men man kan også anvende stålrør. 

  1. EKSTRA: Skal din ovn stå ude og vil du have den i lang tid, så anbefaler vi at du giver den et lag keramisk isolering og en betonkappe. På den måde får du en ovn med en glat overflade uden revner. Og den er langt mere vejrbestandig.