En god måde at samle familie, venner, naboer eller nye bekendtskaber er omkring en pizzaovn i et udendørs køkken. Man kommer selvfølgelig langt med en grill, men mulighederne bliver flere og mere alsidige med en pizzaovn. 

I dette blogindlæg har vi kigget rundt på nettet for at finde inspiration til udekøkkener, som har integreret ideen om en pizzaovn. Nogle af de viste udekøkkener har ikke en pizzaovn, men giver blot inspiration til opbygning af et stort fælles udeområde, med mulighed for at indbygge en pizzaovn. Mulighederne er mange og det æstetiske udtryk kan tilpasses lige efter ens egen smag. I et udekøkken på en campingplads f.eks. ville det være ideelt med en forholdsvis stor pizzaovn, så der kan tilberedes flere forskellige retter i oven på samme tid. Derfor ville et Pompeii Forno pizzaovnssæt 105 cm synes ideelt. Hvis behovet kun er til pizzabagning og man foretrækker hurtig optænding er vores Vitcas Pompeii Ovnsæt det rette valg. Her skal de fem færdigstøbte ovndele blot samles og efterfølgende isoleres. 


En pizzaovn er også genial til events, hvor man udover at kunne servere lækker smagfuld mad samtidig giver sine gæster en ekstra god oplevelse ved at  kunne lave mad over åben ild og samles ved pizzaovnen. Kommer der mange gæster er det en god ide at hyre en erfaren pizzabager til at styre ovnen og afbagning af pizzaer.